Tripel B

Het natuurlijke proces van de bestuiving van bloemen, fruit en kruiden is onder andere afhankelijk van bijen, vlinders en zweefvliegen. Zonder deze insecten hebben we nauwelijks voedsel (en dus ook geen bier). Onze stevige Tripel B, gebrouwen met vlierbloesem, is daarom een ode aan de Bestuivers, Bloemen en Biodiversiteit. Dit verklaart ook de benaming.

Tripel B

Wij zetten ons in voor biodiversiteit door actief het leefgebied van de bestuivers te beschermen middels onze samenwerking met de Bijenstichting. Wij doen dit door onder andere ons in te zetten  voor de wilde om de blauw metselbij, die last heeft van een flinke afname sinds 1950 in Nederland, terug op niveau te krijgen.
 
Nederland telt ongeveer 360 wilde bijen. De welbekende honingbij hoort daar niet bij, aangezien ze worden gehouden door imkers. Alle andere soorten bijen worden gezien als wilde bijen doordat ze niet door de mens verzorgd worden. De wilde bijen zijn belangrijker voor het bestuiven van bloemen en worden sterker bedreigd. Daarom zetten wij ons juist in voor de wilde bijen. Dit geeft ook gelijk antwoord waarom er geen honing in ons bier zit.
 
Brouwerij Kairos zet zich in om nett positief de norm te maken binnen de gehele bierketen. Biodiversiteit is een belangrijk onderdeel hiervan. Proost daarom mee met onze missie!

Zet zich in voor biodiversiteit

Biologische ingrediënten

Gebrouwen met vlierbloesem

Netto positief bier

Alcoholpercentage: 8,5%