Onze missie

Samen maken we netto positief de norm in de gehele bierketen

Wat is netto positief?

Heerlijk een biertje. De smaak. Je vrienden. Puur genieten en ontspanning. Helaas heeft bier ook een keerzijde. De bierketen is enorm vervuilend en neemt nauwelijks zijn verantwoordelijkheid rondom alcoholisme. Dit moet stoppen. Brouwerij Kairos staat voor een positieve bijdrage leveren aan de natuur en maatschappij. Wij gaan verder dan alleen klimaatneutraal worden én ons enkel aan de wettelijke regels houden rondom alcoholgebruik. Wij willen onze verantwoordelijkheid pakken en nemen. Dit willen wij de norm maken binnen de gehele bierketen: van de landbouwboer van hop en graan tot mouterij, brouwerij en bierliefhebber. En dit wereldwijd. Samen met jou, want samen maken we pas echt impact.

We leggen het uit…

Er wordt jaarlijks meer dan 189 miljard liter bier gebrouwen. Dat is gigantisch veel. De impact op natuur en maatschappij eveneens. De hoeveelheid aan energie- en waterverbruik, afval, verpakkingen, transport en chemische middelen die hiervoor nodig zijn is immens. Maar ook de negatieve sociale kant. Bijna 15% van de volwassen is een alcoholist. De impact van alcoholisme is gigantisch op een persoon, het gezin en naasten. Wij kunnen niet stil zitten en niks doen.

Zero carbon

Klimaatneutraal is niet voldoende voor ons. Wij zetten ons in om juist meer terug geven dan te nemen. Dit niet enkel vanuit onze brouwerij berekend, maar juist vanuit onze hele keten. Als voorbeeld, er is ongeveer 5 liter water nodig om 1 liter bier te brouwen in een brouwerij. Echter als we kijken vanuit de hele keten dan heeft één glas bier zelfs 75 liter water nodig om te brouwen. Ons doel op het gebied van zero carbon is om de opwarming van de aarde met 2 graden tegen te gaan. De bierketen kan hierbij een belangrijke rol spelen.

Zero waste

Ons doel binnen de bierketen is een circulaire economie op te zetten. Niet enkel voor ons, maar juist voor alle brouwerijen. Wereldwijd. De totale impact van afval en chemische stoffen binnen de bierketen heeft een te hoge impact op het klimaat.

Zero harm

Wij gaan ver. Dat moet ook. Sinds 1970 is de totale dierenpopulatie met 69% afgenomen. Schrikbarend. Wij willen de biodiversiteit weer terug brengen op niveau. Wij leveren daarom een actieve bijdrage daaraan. Door gebruik van o.a. lokale en biologische ingrediënten proberen wij de biodiversiteit te beschermen. Middels onze partnerships proberen wij de biodiversiteit te stimuleren.

A great place to work

Wij geloven in een circulaire keten van normen en waarden. Dit betekent dat wij enkel geïnteresseerd zijn in zowel werknemers als externe partners die eerlijkheid, respect en ethisch handelen net zo hoog in het vaandel hebben staan zoals wij. Wij willen enkel samenwerken met werknemers en externe partners die dezelfde opvatting hebben op mens en natuur zoals wij.

Social value

Wij brouwen heerlijk bier. Zodat anderen ervan kunnen genieten. Bier bevat ook alcohol. Helaas is bijna 15% van de volwassenen alcoholist[1]. De impact op de persoon en naasten is gigantisch. Bier brouwen brengt verantwoordelijkheid met zich mee. Alcoholverslaving is nog steeds een taboe. Brouwerijen proberen zo weinig mogelijk hierover te communiceren. Gedreven vanuit angst. Het kan schade brengen aan het merk. Wij zijn hier niet bang voor. Wij willen juist onze verantwoordelijkheid nemen. Wij zijn druk bezig om partnerships op te zetten om juist de kern bij alcoholisme aan te pakken.

Sustainable growth

Wij zijn een bedrijf. Een bedrijf die op weg is om impact te maken. Winst hoort daarbij. Wij gaan echter voor de lange termijn. We zijn van de lange adem. Dit betekent dat we enkel willen groeien op een duurzame manier. Onze kosten zullen hoger zijn, onze marges lager. Echter met meer voldoening. Proost mee en steun onze missie.

Wij hanteren 6 netto positief pijlers. Deze willen wij behalen door het volgen van ons kikkerpad.  Een pad die we graag samen met jou willen bewandelen. Een pad die ervoor zorgt dat netto positief bedrijfsvoering leidend wordt binnen de gehele bierketen. Wereldwijd. Daarin speelt bewustwording een belangrijke rol. Niet enkel bij bierliefhebbers en mede-brouwers, maar juist bij iedereen die een rol speelt in de bierketen. Wij zetten gezamenlijk de toon en bewandelen het pad met alle positvielingen. Oftewel lead by example. Op deze manier willen wij anderen inspireren.