Kikkerpad

Kairos’ kikkerpad naar netto positief

Samen maken we netto positief de norm in de gehele bierketen

Samen maken we netto positief de norm in de gehele bierketen. Niet alleen ons bier. Nee, al het bier wereldwijd. Hiervoor hebben we een kikkerpad opgesteld. Dit zijn onze lange termijn doelen. Elk jaar willen we hier stappen in maken. Groot en klein. Ons kikkerpad bestaat uit drie sprongen.

Kairos’ kikkerpad naar netto positief

Onze missie: samen maken we netto positief de norm in de gehele bierketen. Dat is ambitieus, dus hoe gaan we die bereiken? Dat is niet makkelijk. Daarom hebben wij hiervoor een kikkerpad gemaakt; de weg die wij volgen naar netto positief. Ons kikkerpad bestaat uit 3 sprongen.

Bewustwording

We vinden het belangrijk dat er bewustwording is bij alle partijen in de gehele bierketen over netto positief. Verantwoordelijk willen nemen over verscheidende onderwerpen zoals de gevolgen van
1) klimaatverandering zoals enorme droogtes, extreme natuurrampen en zelfs voedselproblemen, 2) ethisch handelen en 3) alcoholisme. Wij vragen alle partijen om een veilig huis tot aarde te creëren.

We willen alle bierliefhebbers bewust maken van de impact die de bierketen heeft op natuur en maatschappij. Als winkels, horeca en bierliefhebbers eisen stellen en actief vragen naar duurzaam en ethisch bier, nemen brouwerijen eerder hun verantwoordelijkheid om dat te volgen. Bierliefhebbers weten dus hoe het zit en kunnen meedoen in onze missie om samen de bierketen in beweging te brengen.

Lead by example

Wij geven het voorbeeld en laten zien dat bier brouwen anders kan, zodat iedereen in onze keten blij wordt van bier. Hiervoor moeten we commercieel succesvol bier brouwen zonder negatieve ecologische voetafdruk achter te laten en te weinig verantwoording nemen rondom alcoholisme.
 
We investeren in onder andere lange termijn samenwerkingen met lokale, duurzame en bio gecertificeerde mouterijen en andere partijen. Brengen concullega’s bij hoe er duurzaam gebrouwen kan worden zodat de uitstoot en biodiversiteit verbeterd kan worden.

Inspireren

We inspireren andere belangrijke brouwerijen om in actie te komen en zijn actief op zoek naar partners die ons netto positief model willen volgen. Hiervoor laten we zien welke impact we maken, delen we onze lessen en staat onze deur altijd open. We kijken echter ook kritisch naar onszelf en gaan continu na waar we meer impact kunnen maken. Hierbij volgen we ook graag het goede voorbeeld van anderen. We willen de druk ook verhogen op de gehele bierketen door in gesprek te gaan met de politiek, NGO’s en wetenschap. Hier gaan we werk van maken. Kijk ook eens wat jij kan doen.

Wat kan jij doen?