Waar zijn ze gebleven?

Ging je pakweg 30 jaar geleden op zomervakantie met de auto naar Frankrijk dan moest je een aantal keer je ruit schoonmaken tijdens de heenreis. Laat staan tijdens de vakantie zelf en natuurlijk de terugreis. Enorm veel insecten vonden de dood op de autoruit. Ga je tegenwoordig met de auto naar Frankrijk dan zal je hooguit één keer je ruit hoeven schoon te maken tijdens de gehele vakantie. Een schrikbarend verschil! Het aantal insecten is de afgelopen decennia dan ook dramatisch afgenomen.


Onze manier van leven dienen we te veranderen als we de opwarming van de aarde, klimaatverandering,  de bedreigde biodiversiteit enzovoort willen tegengaan. Inmiddels weten we dit al een tijd. Fantastisch dan ook dat we steeds meer hier een verandering in zien. Dit dient alleen sneller en harder te gaan als we de natuur echt willen redden. Dit is een belangrijk onderdeel van ons bestaansrecht!


Velen van ons hebben de angst en/of associatie dat we hierdoor het leven sober en saai dienen in te richten. Daar steken wij graag een stokje voor. Hier geloven wij helemaal niet in. Totaal niet zelfs! Wij kijken naar de wereld en toekomst juist optimistisch. Vol positiviteit. Een bedreiging kan ook een kans zijn. Gewoon anders denken. Anders doen.


Brouwerij Kairos wil de wereld en specifiek de wereldwijde bierindustrie (van landbouwboer en mouterij tot brouwerij en bierliefhebber) positief veranderen. Wij geloven in een wereld van meer terug geven dan te nemen: net positive. Een wereld waar natuur, economie en maatschappelijke waarde hand in hand kunnen gaan. Dat is ons streven. En ja, dat heeft zo zijn gevolgen. Minder marge. Minder winst. Daar staat echter tegenover een goed gevoel om te helpen. Te dienen. Te dienen door te leiden.


Dit kunnen wij niet alleen verwezenlijken. Daarvoor hebben wij jou nodig. Steun en proost op onze missie om de natuur en maatschappij mooi in balans te krijgen, zodat we weer kunnen genieten van de biodiversiteit van pakweg 30 jaar geleden of zelfs nog beter nog langer geleden. Het juiste moment om op te staan!


Roger de Bruyckere

Oprichter Brouwerij Kairos